Početna

IZGRADNJA ARMIRANO BETONSKIH BAZENA I JAKUZZI KADA PO SISTEMU “KLJUČ U RUKE”


Izgradnja Armirano-betonskih bazena po naj novijem sistemu šalovanja, bez drvene oplate,i monolitnim izlivanjem. Pod i zidovi bazena se izlivaju izjedna, čime se postiže efekat ”čaše”. Nema prestavaka u betonu (pod-stari beton i naknadno se šaluju na njemu zidovi-novi beton),i to je jedan od osnovnih uslova za obezbedjivanje vodonepropusnosti Vašeg bazena.
Pre betoniranja bazenske školjke je neophodno precizno postaviti sve neophodne elemente filtracije koji idu u bazensku školjku (prodore za mlaznice,usisivač,skimere, slivnik,kablove za rasvetu u bazenu, i razvesti kompletan cevni razvod neophodan za nesmetano funkcionisanje Vašeg bazena).
• Beton koji se ugradjuje u bazen je Hidrotehnički beton. Specijalno se spravlja za ovu namenu, sa dodacima (aditivima za vodonepropusnost) koji ga nakon zrenja plastificiraju i čine vodonepropusnim. Period zrenja betona je 3 nedelje, dok se za to vreme radi na unutrašnjosti bazenske školjke i povezivanju opreme u Tehničkoj prostoriji :
• Malterisanje zidova bazena specijalnim malterom sa fiber vlaknima i dodatim aditivima za vodonepropusnost;
• Gletovanje zidova i poda bazena specijalnim fleksibilnim lepkovima i staklenom mrežicom kao priprema za Hidro-izolaciju i dobijanje idealno ravne podloge za ugradnju Mozaika;
• Izrada Hidroizolacije;
• Ugradnja bazenske keramike tipa Mozaik (stakleni ili keramički);
• Montaža mlaznica u prodore, kao i reflektora;
• Ugradnja rubnog kamena po rubu bazena;
Način šalovanja po naj novijem sistemu šalovanja, armaturom, možete pogledati na stranici GRUBI RADOVI.
Kao oplata se koristi perforirani istegnuti pocinkovani lim (PCL) koji se radi po narudžbini i koji ostaje u betonu nakon betonaže,i time sprečava naknadnu pojavu mikro pukotina.
Jedna od naj većih prednosti i odlika Armirano-betonskih bazena je,pored ostalog,veliki vek trajanja i iskorišćenosti bazena. Za razliku od Lajnerskih,montažnih, zidanih,itd…bazena. A koji nisu ni malo jeftiniji,u odnosu na Armirano-betonske bazene!
Takodje je važno napomenuti,da ovim novim sistemom šalovanja Armirano-betonskih bazena,ne postoje ograničenja u pogledu oblika bazena koji Investitor poželi.
izgradnja-bezena
Betonski bazeni se,po načinu odvodjenja vode od bazenske školjke do filtracijske jedinice u Tehničkoj prostoriji, dele na skimerske i prelivne bazene.
-Skimerski bazeni su oni bazeni kod kojih se SKIMERI (otvori kroz koje voda odlazi do filtera) nalaze unutar bazena.
-Prelivni bazeni su oni bazeni kod kojih se voda preliva preko zida u prelivni kanal i preko njega odlazi u podzemni rezervoar, koji se gradi posebno pored glavnog bazena. Odatle pumpa uzima vodu i šalje u filter.
Prelivni bazeni su,zbog specifičnosti izrade, skuplji u odnosu na skimerske bazene za 30-40%. Kako u pogledu materijala i opreme,tako i zbog složenosti same izgradnje takvog bazena!
Kvalitet, čistoća i bistrina tretirane bazenske vode, koja je kod gradnje bazena osnovna orijentacija,je u oba načina gradnje (bilo SKIMERSKI ili PRELIVNI BAZEN) potpuno identična.
U Bazene i Tehničke prostorije se ugradjuje oprema u dogovoru sa klijentom,a po Njegovoj želji i izboru.
Oprema koju ugradjujem je oprema renomiranih proizvodjača:
ASTRAL POOL – Španija;
DINOTEC – Nemačka;
ACTIVE – Nemačka;
CEPEX – Nemačka;
FIP – Italija;
Ona obuhvata Osnovnu filtracionu opremu i tehniku za prečišćavanje vode i Dodatnu opremu.
Osnovna Oprema podrazumeva Mlaznice, Skimere (ili Prelivni kanal, u zavisnosti od želje klijenta),slivnik, bazenska pumpa za filtraciju vode sa filterskom jedinicom ispunjenom kvarcnim peskom,Centralina za doziranje Ph-,merdevine od Inoxa AISI 316, bazenski usisivač i set testera za proveru tehničke i hemijske ispravnosti vode u bazenu,Elektrokomandni ormar koji automatski reguliše i uključuje filtraciju vode,rasvetu itd.
Postoji mogućnost ugradnje i Dodatne Opreme i to:
• Bazenskih LED reflektora raznih jačina;
• Hidromasažera;
• Turbo-JET (za plivanje u mestu i veštačkih talasa);
• Grejači, toplotne pumpe ili izmenjivači toplote,za grejanje ili dogrevanje vode u bazenu;
• Lastin rep;
Elektrolizeri soli (za slanu vodu u bazenu) koji vrše, putem elektrolize, odvajanja prirodnog hlora iz soli,
i još drugih dodatnih elemenata, po želji investitora.
U pogledu varijacija i oblika, ne postoji ograničenje. Naime ovaj oblik šalovanja pored kvaliteta, dopušta i svaki mogući oblik i dubinu bazena,koji investitor poželi.
Takodje je moguće kombinovati i JAKUZZI,zajedno sa glavnim bazenom, kao jednu celinu.
Važno je napomenuti da celokupnu izgradnju bazena, od početka do kraja,obavljam lično sa svojom ekipom proverenih i iskusnih ljudi.
Radim po sistemu “KLJUČ U RUKE”, što je izuzetna retkost na našem tržištu u Srbiji i bliže, po mojim saznanjima. Osim za iskop, ne uzimam podizvodjače ni za jednu fazu rada na bazenu. Time postižem maksimalni kvalitet u radu, jer učestvujem u svakom delu izgradnje lično. Moja ideja je,da Vam ovim načinom izgradnje obezbedim maksimalni kvalitet,za koji ste platili.
Takodje,po potrebi,radim i restauraciju postojećih Bazena i Tehničkih prostorija,koji ne zadovoljavaju Vaše želje.